Presenteer jezelf met een VideoCV

Situatieschets: Je schrijft op een vacature die helemaal op jouw CV aansluit
en na jouw sollicitatie blijft het stil. Geen uitnodiging of reactie, niks.

Klinkt herkenbaar? Tijd voor actie!Professionele begeleiding door een Videocoach

Je hoeft het niet alleen te doen.
Natuurlijk helpen we je met het maken van een unieke, passende video. Je hebt geen camera-ervaring nodig, want een professionele videocoach regisseert en begeleidt je tijdens de opnames. Een videocoach zorgt dat je goed voor de camera komt ook al lijkt het je nog zo lastig. Door eerst rustig het gesprek met je aan te gaan komen de volgende stappen van zelf op zijn plaats. Daarnaast heb je van te voren de videocoach vragen beantwoord waardoor je goed voorbereid bent voor de opnames. De intrinsieke motivatie van videocoaches ligt in het coachen van mensen. Hierdoor hebben onze videocoaches inmiddels ontzettend veel ervaring en weten ze altijd weer het beste uit een ieder te halen en dit te verwerken in een mooie videopitch voor jezelf.


Kies je voor een profiel video óf een motivatie video?

Profiel video

Een profiel video is een verlengstuk van je geschreven profiel alleen dan in beeld, met andere woorden: het laat zien wie JIJ bent. Wat maakt jou uniek, hoe ervaren ben je, wat zijn je highlights, etc.
Het positieve van een profiel video is dat deze vaker kan worden gebruikt; het zegt immers wat over jouw persoonlijkheid en niet zozeer op welke functie je solliciteert.

“Het is dé kans om jouw eerste indruk bij werkgevers of opdrachtgevers achter te laten, nog voordat je bent uitgenodigd voor een gesprek.”

Motivatie video

Een motivatie video wordt gebruikt om gericht op één functie of vacature te solliciteren. Je pitcht voor die ene baan die jij juist zo graag wil en motiveert dat in je video. Daarnaast komen er diverse profiel kenmerken terug zoals bij de profiel video.Tegenwoordig wordt telkens vaker gevraagd of je een ‘filmpje’ van jezelf met je sollicitatie mee kan uploaden. Hier heeft SpotCV de oplossing voor in handen!

“Met een motivatie video van maximaal 1 minuut kun je krachtig vertellen waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor die ene vacature.”

Wat is een VideoCV van SpotCV precies?

Veel werkgevers vragen tegenwoordig (verplicht) om een filmpje van jezelf.

Een videocv van SpotCV is een personal videopitch geïntegreerd in je CV. Hiermee kom je niet alleen in woord over bij een werkgever maar ook in beeld en dat nog vóór je bent uitgenodigd! Hiermee is jouw personal videopitch een aanvulling op je profiel. In de pitch komt duidelijk naar voren WIE JIJ BENT waardoor werkgevers veel sneller inzien dat jij bij hun bedrijf past. Studies hebben inmiddels wetenschappelijk onderbouwd dat de vooroordelen verdwijnen om het moment dat je als persoon letterlijk in beeld komt.

Daarnaast kan je jouw personal; pitch natuurlijk gebruiken voor je op je social media zoals je LinkedIn of Facebook profiel; net als met je CV zijn dan niet alleen je foto’s in beeld maar je complete pitch en ben je beter vindbaar geworden.

Veel werkgevers vragen tegenwoordig (verplicht) om een filmpje van jezelf. Niet een eenmalige sollicitatie maar een duidelijke profiel video. SpotCV is hier als geen ander in gespecialiseerd waarbij er al velen voor u zijn gegaan.

Wil jij je kansen ook vergroten? Plan dan nu direct jouw afspraak.


Videocv

Wat vertel ik in mijn VideoCV ?


 • Camera's zijn niet eng; je begint met een intake gesprek met je videocoach

  Je begint met een intake gesprek met je videocoach. Je maakt kennis met elkaar en bespreekt de videocoach vragen en antwoorden. Het lukt iedereen om goed gecoacht voor de camera te komen. De een vind het eng de ander is een natuurtalent maar juist voor degenen die zich het moeilijkst kunnen presenteren hebben het meeste baat bij een vooropgenomen pitch van zichzelf!

 • Motivatie of profiel video?

  Belangrijk is om even goed met elkaar te bespreken of je een motivatie video of een profiel video wil. En ook hoe ludiek of professioneel je jouw videopitch graag wil.

 • Stel jezelf voor

  Onder tussen gaat de camera aan: Je stelt je eerst voor. Vertel wie je bent, wat je leeftijd is en waar je woont. Je bent ergens naar op zoek, vertel wat je ambitie is: dus wat voor soort baan je zou willen maar ook wat je in een werkgever zoekt of wat je van collega’s verwacht.

 • Relevante werkervaring

  Je werkervaring en opleiding mogen natuurlijk niet ontbreken. Vertel kort iets over je meest relevante werkervaring maar vertel ook vooral niet te veel! KISS = Keep It Short & Simple. De rest haalt een werkgever wel uit je geschreven CV. In de pitch gaat het om jou als persoon.

 • Juist jij!

  Vertel op een energieke wijze waarom juist jij geschikt bent voor die werkgever of voor die ene baan, wat is jouw explicite toegevoegde waarde waarop een werkgever denkt, dié moet ik hebben! Als je bijvoorbeeld zegt dat je creatief bent, probeer dat dan ook toe te lichten of geef een voorbeeld.

 • Op naar je sollicitatie gesprek

  Een werkgever wil graag weten waar jij enthousiast van wordt. Vertel kort iets over je passies want die zeggen veel over wie jij bent. Sluit af met iets dat een werkgever motiveert om jou uit te nodigen voor een gesprek.

Enkele testimonials


Profiel video Eva

Laat jouw ambities en talent niet onbelicht!
“Dankzij mijn VideoCV ging ik vol zelfvertrouwen naar mijn sollicitatie gesprek, ze hadden immers al een goed beeld van mij!”

Lees en bekijk meer voorbeelden